Presentationsteknik och retorik, Så skriver du bättre tekniska rapporter

Presentationsteknik och retorik

-för ingenjörer och tekniker
Presentationsteknik och retorik - Böcker
Författare: Erik Walla
Innehållsförteckning
Provläs ett kapitel

I den här boken får du lära dig att hålla en intresse­­väckande och över­tygande fakta­presentation med ett tekniskt innehåll. Du får många praktiska tips om såväl förberedelsen som genomförandet. Du lär dig bland annat bemästra din rampfeber och hantera besvärliga frågor från åhörarna.

Boken fokuserar på löpsedels­tekniken som dispositions­modell, men behandlar också delar av den klassiska retoriken. Du får bland annat tips på hur du kan kombinera löpsedelsteknik med en del retoriska knep för att effektivt övertyga dina lyssnare. Boken innehåller även ett par kapitel om resultatinriktade förhandlingar och effektivare möten.

Boken vänder sig främst till dig som går en teknisk utbildning eller redan är yrkesverksam ingenjör eller tekniker. Den utgår från de behov som du möter i din yrkesroll. Du hittar exempel och formuleringar som du känner igen från din vardag.

Lär dig hantverket och metoderna som hjälper dig att fånga lyssnarens intresse och uppmärksamhet, vare sig det handlar om att presentera ett förslag i projektgruppen eller hålla en viktig redovisning inför en större publik. Den här boken innehåller allt du behöver veta, utöver dina egna tekniska fackkunskaper.

Köp boken här

Så skriver du bättre tekniska rapporter

Så skriver du bättre tekniska rapporter - Böcker
Författare: Erik Walla
Innehållsförteckning

I den här boken får du många praktiska tips på hur du kan förbättra dina tekniska rapporter och andra texter som du skriver. Tipsen handlar också om sådant som gör skriv­arbetet både enklare och roligare.

Boken fokuserar på det som går att förbättra i den traditionellt skrivna rapporten. Det gäller allt från målgrupps­anpassning och disposition till språkbehandling och illustrationer. Boken tar också upp andra slags tekniska dokument såsom instruktioner, fackartiklar, mötesanteckningar, kravspecifikationer och material för marknadsföring.

Denna omarbetade och utökade upplaga har bland annat nya kapitel om referensförteckningar och kvalitetssäkring av teknisk dokumentation. Boken innehåller nu också betydligt fler exempel när det gäller formuleringar, språkriktighet och skrivregler.

Boken vänder sig främst till dig som går en teknisk utbildning eller redan är yrkesverksam ingenjör. Att kunna skriva enkelt och effektivt är något som du alltid har nytta av. Läs boken och låt dig inspireras av den!

Köp boken här

Om författaren

IMG_7899

Erik Walla är civilingenjör och informationskonsult med bred och mångårig erfarenhet av teknisk information i olika former. Erik har tidigare undervisat i teknisk kommunikation på ingenjörsutbildningarna vid Högskolan Dalarna. För närvarande är han verksam i det egna företaget Dala Information, där han bland annat håller uppskattade kurser i presentationsteknik och rapportskrivning för yrkesverksamma ingenjörer och tekniker.